Kestel’de eTwinning Projelerinde yer alan Hasan Coşkun Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri becerilerini geliştiriyor.
Okulların pandemi nedeniyle kapanmasından dolayı 2020-2021 yılında eğitim-öğretime, uzaktan eğitim olarak devam eden Hasan Coşkun Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin projeyi yürütmelerine pandemi de engel olmadı.
Okul’da 2 tane eTwinning projesi yapılmaktadır. Bunlar; okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Elif Ordu’nun, ortak olduğu “Hidden in Nature” ve İngilizce Öğretmeni Rıza Aydoğan’ın kurucularından olduğu ‘Jump ınto Words eTwinning projesi.
ÖĞRENCİLERİN İLETİŞİM VE TAKIM ÇALIŞMASI BECERİLERİ GELİŞİYOR
Hasan Coşkun Anadolu Lisesi öğretmeni Elif Ordu, “eTwinning projeleriyle öğrencilerin özgüvenleri ve bir bütünün parçası olma becerilerinin arttığını söyledi. Yabancı ortaklarla yürütülen projelerde, dil becerileri ve iletişim becerilerinin geliştiğini vurguladı. Öğrencilerin, farkındalıklarının arttığını 21.yy a uygun beceriler kazanıyorlar ” ifadelerini kullandı.
eTwinning projelerinin içerikleri şu şekildedir:
HIDDEN İN NATURE-
Projemizde, öğrencilere doğa bilincini aşılamak ve öğrencilerin bireysel olarak doğadan sorumlu olduklarını fark etmelerini sağlamak için planlanan bir projedir. Gençlerin, ekolojik okuryazarlık becerilerine destek olmak için hazırlanmıştır. Doğaya, farklı bir açıdan bakma yeteneği kazandırmak için çeşitli etkinlikler yapılmış ve webinarlar düzenlenmiştir. Bu amaçla, doğada saklı bazı temalar hakkında farkındalık oluşturulmuştur. Bu temalar, sanat, geridönüşüm ve yaşamdır. Bu süreçte, Web2.0 araçları, proje tabanlı öğrenme, yaparak yaşayarak öğrenme, işbirlikçi öğrenme, gezi-gözlem vb. öğrenme etkinlikleri kullanılmıştır.
‘Hidden in Nature’ eTwinning projesinde; Türkiye’den 9 ve Avrupa’dan 12 (Yunanistan, Romanya, İtalya, Sırbistan ve Ürdün) olmak üzere toplam 21 ortak ile 14-18 yaş aralığındaki 150’den fazla öğrenciyle çalışılmaktadır. Projede, Kestelli öğrencilerimiz farklı kazanımlar ve yeni bilgiler ediniyorlar. Uzaktan eğitim süreciyle teknoloji daha fazla hayatımıza girmiş ve en önemli unsurlardan biri olmuştur. Biz öğretmenler ve öğrenciler e-Twinning projeleri ile edindiğimiz bilgilerle teknolojiyi daha doğru ve faydalı kullanmayı da hayatımıza kalıcı olarak eklemiş oluyoruz. Ayrıca, yeni teknolojik uygulamaları eğitime adapte ediyoruz. Öğrencilerimiz, Web2 araçlarını öğreniyor ve farklı etkinliklerde kullanarak kendilerini ifade ediyorlar.
Doğa bizim yaşam kaynağımızdır. Onu korumazsak hem kendimize hem de bizden sonraki nesillere çok büyük zararlar vereceğiz. Son zamanlarda trajik bir salgın yaşıyoruz. Bu bize bir zamanlar özgürce doğada olmanın ne kadar önemli ve güzel bir şey olduğunu hatırlattı. Bu proje ile öğrencilerimize, doğayı daha iyi tanıma, canlıların yaşam haklarına saygı duyma ve doğayı koruma gibi becerileri kazandırmak hedeflenmektedir. Bu proje ile öğrencilerimizin, doğa bilincini kazanmış ve ‘Gönüllü Doğa Elçileri’ olacaklarına inanıyoruz.
JUMP INTO WORDS-
Projemizde çeşitli Web2.0 araçları kullanarak, öğrencilerimize teknolojinin eğitim içinde kullanabileceğini göstererek, kelime öğretimi amaçlanmıştır. Öğrenci merkezli projemizde, öğrencilere öğretmenler rehberlik etmiş olup,çalışmaları öğrencilerimiz hazırlamıştır ve okullardaki diğer 10.sınıf öğrencileriyle bu çalışmalar paylaşılmıştır. Proje başında belirli bir yol haritamız vardı, fakat çevrimiçi anketler,Twinspace sohbet odaları ve Zoom gibi ortamlarda öğrencilerimizin fikirlerini alarak çalışmalarımıza devam ettik. Bazı özel günleri öğrencilerimizin Quizlet vb. Web 2.0 araçları kullanarak hazırladığı oyunlarla çevrimiçi ortamda hep beraber oynadık.