Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kestelli Öğrenciler eTwinning İle Gelişiyor

Kestel Şehit Emre Karaaslan

Kestel Şehit Emre Karaaslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 4 farklı eTwinning projesi ile kendilerini geliştiriyor.

Yaş aralıkları 14-18 olan eTwinning projelerimizde, Kestelli öğrencilerimiz farklı kazanımlar ve yeni bilgiler ediniyorlar. Uzaktan eğitim süreciyle teknoloji daha fazla hayatımıza girmiş ve en önemli unsurlardan biri olmuştur. Biz öğretmenler ve öğrenciler eTwinning projeleri ile edindiğimiz bilgilerle teknolojiyi daha doğru ve faydalı kullanmayı da hayatımıza kalıcı olarak eklemiş oluyoruz. Ayrıca, yeni teknolojik uygulamaları eğitime adapte ediyoruz. Öğrencilerimiz, Web2.0 araçlarını öğreniyor ve farklı etkinliklerde kullanarak kendilerini ifade ediyorlar.

ÖĞRENCİLERİN ÖZGÜVENİ VE FARKINDALIKLARI ARTIYOR

Şehit Emre Karaaslan MTAL Biyoloji öğretmeni Eda ACAR’ ın kurucusu, İngilizce öğretmenleri Seniha GÜLER ve Aylin ÖZGÜR’ ün de ortağı olduğu eTwinning projeleri hem Türk hem de yabancı ortaklarla beraber işbirliği içerisinde yürütülüyor. Projelerimizde öğrencilerimiz yaratıcılıklarını ortaya çıkarmakta, uluslararası gruplarda işbirliği içinde çalışarak birçok Web2.0 aracını ve mobil uygulamayı deneyimlemektedirler. Bu süreçte, Web2.0 araçları, proje tabanlı öğrenme, yaparak yaşayarak öğrenme, işbirlikçi öğrenme, gezi-gözlem vb. öğrenme teknikleri kullanılmaktadır.

eTwinning projelerimizin içerikleri şu şekildedir:

*HIDDEN IN NATURE → Projemiz, öğrencilerde doğa bilincini artırmak ve öğrencilerin bireysel olarak doğadan sorumlu olduklarını fark etmelerini sağlamak için planlanan bir projedir. Gençlerimizin ekolojik okuryazarlık becerilerini geliştirmelerine destek olmak için hazırlanmıştır. Doğaya farklı bir açıdan bakma yeteneği kazandırmak için çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Bu amaçla doğada saklı bazı temalar hakkında (sanat, geri dönüşüm, yaşam) farkındalık yaratılmaktadır.

-Biyoloji öğretmeni Eda ACAR’ın kurucusu olduğu projede İngilizce öğretmenleri Seniha GÜLER ve Aylin ÖZGÜR de ortak olarak yer almaktadır. Projede Türkiye’den 9 ve Avrupa’dan 12 (Yunanistan, Romanya, İtalya, Sırbistan ve Ürdün) olmak üzere toplam 21 ortak ile 14-18 yaş aralığındaki 150’den fazla öğrenciyle çalışılmaktadır.

*CAREER CLUBS → ​Bu projede öğrencilerimiz mesleklerine göre kariyer kulüpleri oluşturmuş ve uluslararası gruplarda işbirliği içinde çalışarak birçok Web2.0 aracını ve mobil uygulamayı deneyimlemektedir. Dünyanın her yerinden meslek lisesi öğrencileri alanlarını tanıtmaktadır. Farklı okullardan meslektaşları ile kendi alanlarındaki çalışmalarını, neden bu alanı seçtiklerini ve avantajlarını / dezavantajlarını sergilemek için bir araya gelmektedirler. Böylece birbirlerinin mesleki deneyimlerinden yararlanarak kendilerini geliştirmeleri amaçlanmıştır.

-Biyoloji öğretmeni Eda ACAR’ın kurucusu olduğu projede İngilizce öğretmeni Seniha GÜLER de ortak olarak yer almaktadır. Projede Türkiye’den 10 ve Avrupa’dan 8 (Yunanistan, Romanya, İtalya ve Hırvatistan)olmak üzere toplam 18 ortak ile 14-18 yaş aralığındaki 130’den fazla öğrenciyle çalışılmaktadır.

*MATH IS OUR LIFE → ​Matematiğin hayatımızın her alanında önemli bir yeri var, ancak çoğu insan bunun farkında değil. Projemizde, öğrencilerimizi matematiğin hayatımızdaki önemi konusunda bilinçlendirmek ve matematiğin sadece kitaplardan soru çözmekle ilgili olmadığını, hayatımızın bir parçası olduğunu anlatmak istedik. Bu amaçla matematiğin öğrencilerin keyif alabileceği yönleri olduğunu ortaya koyduk.

-Biyoloji öğretmeni Eda ACAR’ın ortak olduğu projede Türkiye’den 10 ve Avrupa’dan 7 (Yunanistan, Ürdün, İtalya, Romanya, Sırbistan)olmak üzere toplam 17 ortak ile 14-18 yaş aralığındaki 130’dan fazla öğrenciyle çalışılmaktadır.

*LIFE → ​Bu projede amacımız, farklı ülkelerden farklı öğrencilerin bölgelerine ait kültürel mirasları ile kendilerini tanıtmalarıdır. Avrupa kültürünü ve tarihini daha iyi tanımaları ve Avrupa kültürünü geliştirme şansı bulmaları için bölgenin dili, yöresel yemekleri ve şarkıları, ünlüleri, oyunları ve ilginç alışkanlıkları hakkında bilgi vermektedirler. Farklı ülkelerden kendi bölgeleri dışında farklı ülkelerin miraslarını öğrenmişlerdir.

-Biyoloji öğretmeni Eda ACAR’ın ortak olduğu projede Türkiye’den 8 ve Avrupa’dan 20 (Polonya, Litvanya, Kuzey Makedonya, İspanya, Romanya, Yunanistan, Bulgaristan, Portekiz, Ürdün, Gürcistan, Güney Kıbrıs, Fransa)olmak üzere toplam 28 ortak ile 12-18 yaş aralığındaki 300’e yakın öğrenciyle çalışılmaktadır.

Proje faaliyetleri Mayıs ayında bitirilmek üzere son hızla çalışmalara devam ediliyor.