Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Bursa

Kestel’deki Eğitimcilerden “Eğitimde şiddete dur de”

VİDEOYU PAYLAŞ

Kestel’deki Eğitimcilerden “Eğitimde şiddete dur de”

İstanbul’da bir okul müdürünün öğrenci tarafından öldürülmesinin ardından sendikalar ortak eylem kararı aldı. Öğretmenler derse girmeyecek ve sendikalar tarafından basın açıklaması yapılacaktı.

Kestel’deki Eğitim Sendikaları Eğitim-Sen ve Hürriyetçi Eğitim-Sen üyeleri, Kestel Meydan’da toplanarak basın açıklması gerçekleştirdi.

Kestel Eğitim-Sen ve Hürriyetçi Eğitim-Sen’in ortak yaptıkları açıklamada, “Okullarda yaşanan şiddetin ve eğitim emekçilerine yönelik saldırıların önlenebilmesi için, öncelikli ve her fırsatta eğitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir. Okulda şiddet olaylarının son bulması için MEB’i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz. Eğitim emekçilerinin başta MEB olmak üzere eğitim sendikalarının ve tüm toplum kesimlerinin desteğini hissetmeye ihtiyaçları vardır. Eğitim kurumlarının tümünde şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemlerin ne yapılacağını ve nasıl önleneceğini gösteren bir eylem planı olmalıdır. Eğitim emekçilerine yönelik şiddet konusunda tüm öğretmen arkadaşlarımızı ve toplumun bütün kesimlerinin birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Kestel’de bulunan öğretmenler olarak İbrahim Oktugan öğretmenimizin ailesi başta olmak üzere tüm meslektaşlarımıza ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz. Okullarda yaşanan şiddetin sona ermesini ve can güvenliğimizin sağlanmasını talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

DİĞER VİDEOLAR