Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kestel Yeniden Refah Partisi’nden “Kaçak Yapıların Yıkılmasına” Tam Destek

Kestel Yeniden Refah Partisi 

Kestel Yeniden Refah Partisi  İlçe başkanı Yakup Acar ve yönetimi Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ı ziyaret etti.

Yeniden Refah Partisi İlçe başkanı Yakup Acar ve yönetimi, son günlerde Kestel’in başlıca gündemi haline gelen kaçak yapıların yıkım çalışmaları hakkında istişarelerde bulunuldu.

Yeniden Refah Partisi İlçe başkanı Yakup Acar, Kestel belediye Başkanı Önder Tanır’la yapılan istişarede vatandaşların soru ve şikayetlerini başlıklar halinde sıraladı.

” Kestel sınırları içerisinde kaç tane kaçak yapı var?

Şuan için bin seviyesinin üstünde olduğunu ve halen kaçak yapılaşmanın devam ettiğini dile getirdi.

 Yıkım kararı alınan ve mahkeme süreci devam eden yapıların son durumu nedir?

2017 imar barışı için bakanlığa müracaat eden vatandaşların harçlarını ödeyip yapı kayıt belgelerini aldıkları sonradan bakanlık tarafından yapılan incelemede yapıların 2017 sonrası yapıldığı yanlış beyanda bulundukları bakanlık tarafından tespit edilerek evrakta sahtecilik kapsamında belgelerinin iptal edilerek hukuki süreç başlatıldığını, ardından cezai işlem ve yıkım kararları alınmıştır.

 Yıkımlardan önce kaçak yapılara erken müdahale edilerek yapımına başlamadan veya başlandığı anda erken müdahale edilerek vatandaşlarımızın mağduriyeti en aza indirilse daha iyi olmaz mı?

Evet, olabilir ekiplerimiz zaten tespit ettikleri anda fotoğraflayıp sonrasında yasanında belirttiği çerçevede ruhsat almaya elverişli olan yapıların ruhsatlandırılması için bir aylık süre içerisinde ilgili makamlardan onay ve ruhsat almalarını kendilerine tebliğ ediyoruz. Ruhsat almaya elverişli olmayan yapılar için inşaatlar durdurulup yasal süreç başlatılıyor.

 Yıkımlar neye göre belirleniyor kronolojik sıraya göre mi yoksa gelişi güzel veya keyfimi yapılıyor?

  Elimizdeki kronolojik liste ve mahkeme sonuçlarına göre hareket ediyoruz.

 Kendi partinizdeki bakan, milletvekili, il, ilçe yöneticilerinin kaçak yapıları da yıkılacak mı?

Ayrım gözetmeksizin elimizdeki listeye göre hareket ediyoruz. İlgili makamlara (Buski, Tedaş vb.) yerlere gerekli yazılar yazıldı kendilerine tebligatlar gönderildi. Sırası geldiğinde gerekli yıkımlar yapılacaktır.

 Yıkımlar maalesef çözüm olmuyor şuan bile kaçak yapılar yapılmaya devam ediyor. Belediyenin veya bakanlığın doğayı bozmayacak şekilde planlamasını belediyenin yaptığı belli ölçü ve kriterler de yapılar yapılmasına kısa uzun vadede izin veya ruhsat verilmesi söz konusu mu?

  Böyle bir durum yasal olarak mümkün değil fakat belediyemizin Kozluören mahallemizde hobi bahçesi projesi belli metre karelik barınma ve Konaklama şeklinde olmayacak şekilde projemiz var. Yakında öncelik Kestel halkına verilmek suretiyle devre mülk sistemi ile beş on yıl kiralama usulüyle vatandaşımızın hizmetine sunacağız bu projenin kapsamını genişletip uygun arazilere yaymayı düşünüyoruz.

 Belediye meclisinde grubu bulunan diğer partilerin kaçak yapılar konusunda gerekli desteğini alabiliyor musunuz?

Konu mecliste gündeme geldiğinde 4 partinin oy birliği ile alınan kararın uygulanması ve kaçak yapılarla mücadele edilmesi gerektiğini ifa ederek desteklerinin olduğunu biliyoruz. Bazı meclis üyelerinin daha medyatik tavır sergilediğine ve konuyu saptırdıklarına maalesef tanıklık ediyoruz.”

Sonuç olarak bizde Yeniden Refah Partisi Kestel İlçe Başkanlığı olarak milli görüşün temel ilkelerinden olan ‘’Hayra Motor Şerre Fren’’ prensibi ile hareket ettiğimizi hatırlatarak başkanımıza yasalar ve hukuk karşısında her vatandaşın eşit olduğunu söz konusu Kestel’in ve Kestel halkının çıkarları olduğunda hiç kimseye müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade ettik. Kendilerine teknoloji ve iletişim çağında olduğumuzu hatırlatarak kaçak yapılara müdahalenin daha en başından inşaata başlanıldığında Mahalle muhtarlarımızla koordineli sıkı bir disiplinle yapılmasını, inşaatların yapıldıktan sonra yıkılmasının hem vatandaşı mağdur ettiğini hem de milli servet kaybı olduğunu dile getirdik. Ayrıca insanın yaradılış fıtratı gereği doğaya ve toprağa olan özleminin yadırganmaması bu konuda önceliğin tarım arazilerinin ve ormanlarımızın korunması muhafaza edilmesi şartıyla Kozluören mahallesinde yapımı planlanan hobi bahçelerinin kapsamının genişletilmesi ve vatandaşlarımızın kendi arazileri üzerinde en azından temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri belli ölçü ve standartta doğal ortama zarar vermemek kaydıyla küçük yapılar yapılabilmesinin önünün açılması için hem belediye hem bakanlık kapsamında çalışmalar yapılması talebimizi ilettik.

Yeniden refah partisi Kestel ilçe başkanlığı olarak parti ayrımı yapmadan konunun takipçisi olacağımızı ifade ederek,

Takdiri vatandaşlarımıza ve Kamuoyuna bırakıyoruz.

.