Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇGD’den Kestel Belediyesi’ne ‘Tarımsal Üretimi Teşvik’ Ödülü

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, 34. kuruluş yıl dönümü etkinliği ve 2023 yılı ödül töreni düzenledi. Etkinlikte 6 farklı dalda 10 kişi ve kurum ödül aldı. Kestel Belediyesi ise hayata geçirdiği Türkiye’nin en ucuz ekmeği projesi, Zirai Drone ile Gübreleme Hizmeti, Dijital Toprak Analizi ve Kendi Buğdayını Üreten Belediye projeleriyle ‘Tarımsal üretimi teşvik’ ödülüne layık görüldü.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, tarafından düzenlenen 2023 yılı başarı ödüllerinde Kestel Belediyesi, ‘Tarımsal üretimi teşvik’ ödülüne layık görüldü.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, 34. kuruluş yıl dönümü etkinliği ve 2023 yılı ödül töreni düzenledi. Etkinlikte 6 farklı dalda 10 kişi ve kurum ödül aldı. Kestel Belediyesi ise hayata geçirdiği Türkiye’nin en ucuz ekmeği projesi, Zirai Drone ile Gübreleme Hizmeti, Dijital Toprak Analizi ve Kendi Buğdayını Üreten Belediye projeleriyle ‘Tarımsal üretimi teşvik’ ödülüne layık görüldü. Ödül töreni Mudanya Montania Otel’de gerçekleşti.

Kestel Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Akın, takdim edilen ödülü alarak Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’ne ve Dernek Başkanı Yüksel Baysal’a teşekkürlerini iletti. Fatih Akın, sözlerine şöyle devam etti;’ Kestel Belediyesi olarak çiftimizin, köylümüzün, üreticimizin ve tabiî ki tüketicimizin her zaman yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanımız Sayın Önder Tanır, 2019 yılında göreve geldiğinde Kestel’de 400 gram ekmek 1.25 TL’ye satılıyordu. Başkanımız göreve gelir gelmez bu ekmeğin fiyatını 1 TL’ye çekti. Şuan 2023 yılının son ayındayız ve 400 gram ekmek halen daha 1 TL’den vatandaşlarımıza ulaşıyor. Bunu nasıl yapıyoruz, tabiî ki bu işin bir ekonomik boyutu var. İlçemizde atıl ve kullanılmayan tarlaları değerlendirerek 1050 dönüm alanda kendi buğdayımızı ektik ve un üretiyoruz. Bu un ile kendi ekmeğimizi yaparak günde 6 bin ekmeği 1 TL’den sofralara ulaştırıyoruz. Bunun dışında Belediyemize kattığımız zirai drone ile çiftçilerimizin tarlalarında çok çok düşük temsili rakamlarda, gübreleme ve ilaçlama yapıyoruz. Traktör, yakıt, personel, işçi, fazla ilaç, fazla gübre ve zaman kaybı ile tarlalarda oluşan traktör zayiatının önüne geçiyoruz. Bunlar gibi tarımda dijitalleşme ve teknolojik tarıma ilişkin çok sayıda projemiz var. Bu ödül için ÇGD Bursa Şubesi Yönetimine teşekkür ediyoruz ‘’