Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

14.Kestel Kitap Günleri Başladı

Kestel Belediyesi 14.Kitap Günleri

Kestel Belediyesi 14.Kitap Günleri ziyaretçilerine kapılarını açtı. 15-22 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan kitap günleri tören ile açılırken sevilen Yazar Şermin Yaşar, kısa bir söyleşinin ardından sevenlerine kitaplarını imzaladı.

Kestel Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen kitap günlerinin 14’üncüsü bugün itibariyle başladı. Kestel Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde kapılarını açan kitap fuarı 15-22 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. 30  yazar, 100’lerce yayın evinin yer aldığı etkinlikte, binlerce eser kitapseverlerin beğenisine sunuldu. 14.Kitap Günleri’nin resmi açılışı ise törenle gerçekleşti.

Törene Kestel Kaymakamı Recep Öztürk ve Eşi Derya Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ve Eşi Oya Tanır, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, İlçe protokolü,  Yazar  Şermin Yaşar , Sedat Özden ve yüzlerce kitapsever katıldı. Kurdele kesiminin ardından Başkan Tanır ve beraberindeki protokol, fuar alanını gezdi.

‘’Zor günlerden geçiyoruz, ama üstesinden geleceğiz’’

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ‘’Bugün 14’üncü Kestel Kitap Günleri’nin açılışını buruk bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Ne yazık ki  50 binin üzerinde canımızı asrın felaketi olan depremde kaybettik. Hayatını kaybedenlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise şifalar diliyoruz. Bugünde yaşanan sel felaketiyle yeniden canımız yandı. Felaketin ardından ilk günden itibaren orada zor durumda olan vatandaşlarımızın yanında olduk olmaya devam edeceğiz.  Birlik ver beraberliğin en güzel örneklerinin yaşandığı zor günlerden geçiyoruz. Ama hep birlikte üstesinde geleceğiz. Biz bu durumun burukluğunu yaşarken çocuklarımızın neşelerini hiçbir zaman kaybetmemesi temennisinde olduk. 1 hafta boyunca kitap, söyleşi, panel, kültür ve sanat ön planda olacak. Çocuklarımızın bu 1 haftanın tadını iyi çıkarmasını tavsiye ediyorum. Kestel Belediyesi artık sanatla, kültürle, tiyatroyla ve sinemayla anılan ve tanınan bir belediye haline geldi. Bizler okumanın, eğitimin, ilimin ve irfanın her zaman destekçisi olduk, olmaya devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, pırıl pırıl gençlerimizin her türlü ihtiyaçlarına karşılık veriyoruz. Onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve daha soysal bir birey yapmak adına kültürel faaliyetlerimiz, eğitim ve spor kurslarımız, yarışmalarımız her geçen gün sayısı artarak devam ediyor. Bir çocuğumuzu dahi kötü alışkanlıktan uzak tutabiliyorsak, onlara yararlı bir alışkanlığı aşılayabiliyorsak işte biz o zaman Kestel Belediyesi olarak görevimizi tam anlamıyla yerine getirmiş oluruz.  ‘Oku’ diye başlayan bir inancın evlatlarıyız. Amacımız, Kur’anı Kerim’deki ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku’ emrine mazhar olmak, ‘Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, 3.’sü olma helak olursun’ öğretisinin gereğini hayata geçirmektir. Bu sebeple başta çocuklarımıza ve gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bunu sürdürebilir hale getirmek biz ebeveynlerin en önemli görevi olmalı.’’ diye konuştu. Konuşmaların ardından sahneye çıkan yazar Şermin Yaşar, söyleşi gerçekleşti. Söyleşinin ardında imza günü düzenleyen Yaşar, sevenlerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı.