Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kestel’de Trafik Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Karayolu Trafik Haftası kutlamaları

Karayolu Trafik Haftası kutlamaları dahilinde Kestel Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Okullarda Karayolu Trafik Haftası nedeniyle eğitim veren ekipler, öğrencilere trafikte dikkat edilmesi ve uyulması gereken kuralları anlattı. Trafik levhaları, trafik işaret ve kuralları gibi konularda öğrenciler bilgilendirildi. Hafta boyunca öğrenciler konuyla ilgili farklı etkinlikler yaptı.

Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik mottosu ile Kestel Anaokulu, Kestel Cumhuriyet İ.Ö.O. Anasınıfı, Şehit Emre Karaaslan Meslek Lisesi Uygulama Anaokulu, Çataltepe, Derekızık, Babasultan Mahahallesi ilk ve orta okullarında öğrenci trafik eğitim seminerleri, Çaraltepe, Aksu, Kozluören, Babasultan Mahallelerinde sürücü ve yaya eğitim semineri, Sürücü Kurslarında ise aday sürücülere yönelik trafik eğitim seminerleri verildi. Hafta boyunca yol kullanıcılarına yönelik yol kenarı bilgilendirmeleri yapılarak broşür dağıtıldı.

İlçe müftülüğü ile koordine kurularak camilerde verilecek vaazlarda trafik bilinci oluşumuna yönelik konularda ilçe halkına bilgilendirme yapıldı.

Kestel İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Polis ve Jandarma Trafik ekiplerinin katılımı ile Kestel Şoförler ve Otomobilciler Odası ziyaret edilerek şoför esnafına yönelik bilgilendirmeler yapılarak Trafik Haftası Kestel’de etkin bir şekilde kutlandı.

Ülkemizde trafik düzeni ve güvenliğinin artırılması, karayollarını kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığının ve paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve koordinasyon içerisinde trafik güvenliğine olan katkılarının artırılması amaçlandı.