Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Bursa

Kestel’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

VİDEOYU PAYLAŞ

Kestel’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçe stadyumunda gerçekleştirilen tören coşkuyla kutlandı.

Tören, saat 10.30’da Yeni Mahalle’de bulunan ilçe stadyumunda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene, Kestel Kaymakamı Recep Öztürk, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ilçe emniyet müdürü Okan Şen, ilçe Jandarma Komutanı Can Ayhan, siyasi parti ilçe temsilcileri, gaziler, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Kaymakam Recep Öztürk, “Devletimizin kurulduğu gün olan 29 Ekim 1923 şüphesiz binlerce yıllık şanlı tarihimizin en kudretli günlerine biridir. Bugün bu büyük günün 99. yıl dönümüne gururla ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetin ilanıyla kurulan ve yüce bir davanın mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana büyümüş ve dünyanın en dikkate şayan devletleri arasında yerini almıştır. Bu sebeple yeryüzündeki tüm mazlumların umudu olması yanı sıra şer odaklanın da hep hedefinde yer almaktadır. Bu karanlık ve kirli odaklar bazen içimizdeki hainlerle bir olup meclisi bombalamışlar, bazen vatan görevimizi yapan yiğit askerlerimize kurşun sıkmışlar, bazen de ekonomimize yönelik çirkin oyunların içerisine girmişlerdir. Lakin her zaman hakkın ve hakikatin yanında olan devlet ve milletimiz şer odaklarına karşı daima galip gelmiş ve galip gelecektir. Biliyoruz ve inanıyoruz ki büyük ve güçlü devlet olmak yönünde attığımız her adım düşmanlarımızın zayıflamalarına ve yok olmalarına kapı açmaktadır. Dün olduğu gibi Cumhuriyetimizin 99. yılını kutladığımız bugün de birlik ve beraberliğimizi, korumaya ve milli dayanışmaya bir kez daha ihtiyacımız var. Geçmişimizden aldığımız güçle daha çok çalışarak geleceğe büyük umutlar ve emin adımlarla yürümeliyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kortej geçişi ve öğrencilerin hazırlamış oldukları gösteriler yapıldı.

Kestel Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı “Cumhuriyet ve Milli İrade” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere hediyeleri verildikten sonra program sona erdi.

DİĞER VİDEOLAR